Script support IE Browser

Γ. Γεννηματά 107, Γλυφάδα  181 1812517 phone icon phone icon red colour  210-9630807

Φωτοβολταϊκά στις στέγες

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες» έχουν ξεκινήσει!

Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες» είναι ενεργειακός και οικονομικός συμψηφισμός για συστήματα έως τα 6 kWp.

Σε απάντηση στις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου και βενζίνης ήρθε το νέο ειδικό πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες οικιακών καταναλωτών, που απευθύνεται σε όλα τα νοικοκυριά χωρίς κριτήρια ένταξης, με όριο τα 6 kWp για το Διασυνδεδεμένο Σύστημα και την Κρήτη και τα 3 kWp και για τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά. 

Με την «κλειδωμένη» τιμή 87€/μεγαβατώρα, η πλεονάζουσα παραγόμενη ενέργεια, πλέον της καταναλισκόμενης, θα τιμολογείται προς όφελος του καταναλωτή. 

Η σύμβαση συμψηφισμού που υπογράφεται με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι 20ετής διάρκειας, και με τιμή 87€/μεγαβατώρα. 

Ως ενεργειακός συμψηφισμός νοείται ο συμψηφισμός της εγχεόμενης στο Δίκτυο ενέργειας από σταθμό παραγωγής με την απορροφώμενη ενέργεια στην εγκατάσταση κατανάλωσης του αυτοπαραγωγού. Αφορά σε σταθμό παραγωγής ο οποίος εγκαθίσταται στον ίδιο ή όμορο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης, που συνδέεται στο δίκτυο διανομής μέσω της ίδιας παροχής. Στον ενεργειακό συμψηφισμό η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι απαραίτητο να ταυτοχρονίζεται με την καταναλισκόμενη. 

  •  Η ισχύς κάθε σταθμού παραγωγής μπορεί να ανέρχεται μέχρι 20 kW ή μέχρι 50% της συμφωνημένης ισχύος της εγκατάστασης κατανάλωσης (σε kVA), εφόσον το τελευταίο μέγεθος υπερβαίνει τα 20 kW.
  •  Ειδικά για αυτοπαραγωγούς MT καθώς και για σταθμούς αυτοπαραγωγής ανεξαρτήτως τάσης σύνδεσης από νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλου δημοσίου συμφέροντος σκοπούς, γενικής ή τοπικής εμβέλειας, η ισχύς κάθε σταθμού παραγωγής μπορεί να ανέρχεται έως και στο 100% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης.
  •  Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη ισχύς ενός σταθμού παραγωγής (πλην σταθμού μικρών ανεμογεννητριών) δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο του 1 MW, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή του. Ειδικά για σταθμούς παραγωγής μικρών ανεμογεννητριών ή σταθμούς δύο τεχνολογιών εκ των οποίων η μία είναι οι μικρές ανεμογεννήτριες, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των μικρών ανεμογεννητριών δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 60 kW.

Οι αυξήσεις των τιμών σε συνδυασμό με την μείωση του κόστους εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθιστά το συγκεκριμένο εγχείρημα ακόμη πιο ελκυστικό ως προς την τσέπη του καταναλωτή. 

Για τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-9630807, στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την κάτοψη της κατοικίας ενδιαφέροντος και 

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας! 

Μάθετε περισσότερα
Παρακαλούμε πείτε μας το όνομά σας
           

 

Πηγή: deddie.gr